Listopad 04, 2022

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

STATISTIKA: Od početka godine 14 posto manje smrtno stradalih u prometu

Prema statističkim pokazateljima, u jedanaest mjeseci 2020. godine, u prometnim nesrećama smrtno su stradale 224 osobe, što je 36 osoba ili 13,8% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

 

Također, teško je ozlijeđeno 2.080 osoba ili 11,8% manje, a lakše 7.237 osoba ili 25,0% manje nego u istom razdoblju 2019. godine.

 

Dominantan razlog smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama su upravljanje vozilom nepropisnom, znatno većom brzinom od dopuštene, kao i kretanje brzinom neprimjerenom uvjetima na kolniku (kiša, mokar kolnik, zavoj, smanjena vidljivost, noć, magla), dok se prema vrstama nesreća radilo o slijetanju s kolnika i prelasku na suprotnu stranu kolnika te sudarima s vozilima koja su dolazila iz tog smjera.

 

Kako su jedan dio nesreća sa smrtnim stradavanjem, skrivile mlade osobe posebno apeliramo na roditelje takvih osoba, da im ne omogućavaju dostupnost upravljanja vozilom dok mlada osoba nije položila vozački ispit.

 

Također, da im ne omogućavaju upravljanje vozilom ukoliko imaju saznanja da je mlada osoba konzumirala alkoholna pića. Naposljetku, da prije povjeravanja vlastitog vozila na upravljanje mladoj osobi, temeljem životnog i prometnog iskustva istoj ukažu na sigurno, ali i odgovorno sudjelovanje u prometu.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Prosinac 2020 19:27