Studeni 26, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na Grobniku održana vježba sigurne vožnje za policajce presretače

Kako bi stekli dovoljno iskustva za uključivanje u cestovni promet, na automotodromu Grobnik održana je škola dobre i sigurne vožnje za policajce presretače.

 

 

Prosječnom brzinom od oko 120 kilometara na sat naši su policajci u posebnim vozilima, takozvanim presretačima, danas trenirali na Grobničkoj pisti.

 

- Upravo zato da bi se naučili upotrebljavati vozila koja koriste. Ona su izuzetno jaka u ovim službama i da ih prilagodimo za sigurno obavljanje svojih zadaća i u cilju njihove sigurnosti i tehnike, rekao je Nenad Đurović Đuro, instruktor vožnje.

 

Škola i treninzi na Grobničkoj pisti za vozače policijskih vozila i motocikala neprekidno traju već 15 godina. Policajci treniraju na već istrošenim vozilima, a prazna pista idealan je prostor za egzibicije. Mnogi bi željeli postati presretači no, moraju zadovoljavati određene uvjete.

 

- Kriteriji su rigorozni. Moraju biti kvalitetni i pošteni policajci bez ikakve mrlje do sada, dugogodišnji vozači i isticati se svojim znanjima, vještinama i sposobnostima, rekao je Pero Dalić, policijski službenik za preventivu cestovnog prometa MUP-a.

 

A Hrvatska i Automotodrom Grobnik uskoro će biti domaćini najprestižnijoj međunarodnoj utrci automobila NESCAR. Umjesto u Češku, 25 timova iz 13 svjetskih zemalja, stižu na pistu nedaleko od Rijeke.

 

- Vrlo smo ponosni. Ovo je prvi put na ovom području Europe da će se voziti jedno takvo natjecanje i evo na kraju, nekom sretan nekom nesretan Covid 19, radi otkaza utrke u Češkome Mostu, uspjeli smo kao rezervni datum za ovu godinu upasti u kalendar 2020", rekao je Robert Žiković, član Uprave Automotodroma Grobnik.

 

Urtka NASCAR bit će održana nažalost bez publike, 14. i 15. ovoga mjeseca.