Travanj 09, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

CVH: Stanice za tehnički pregled rade do daljnjeg

Djelatnosti se obavljaju uz poduzimanje svih mjera predostrožnosti

 

Zagreb, 20. ožujka 2020. – Rad stanica za tehnički pregled vozila nije obustavljen i djelatnosti se obavljaju uz poduzimanje svih mjera predostrožnosti u novonastalim okolnostima, koje su usklađene sa preporukama koje daju nadležne institucije. Trenutno ne postoji nikakav naputak Ministarstva unutarnjih poslova, a koje je nadležno za poslove tehničkih pregleda i registracije vozila, o eventualnom obustavljanju tehničkih pregleda i registracije vozila.

 

Voditelji STP tako su upućeni da za sve djelatnike pribave dovoljnu količinu jednokratnih lateks rukavica, tekućine i pribora za dezinficiranje ili pranje ruku, a posebna pažnja pridaje se redovitom čišćenje poslovnih prostora. Tehnički pregledi traktora na terenu odvijaju se bez ikakve odgode, međutim, kao i kod tehničkog pregleda u STP uz određene predostrožnosti.

 

U objekt stanice za tehnički pregled istovremeno može ući samo onoliko stranaka koliko ima slobodnih referenata koji ih mogu primiti, a stranke se u objektu STP trebaju zadržavati samo koliko je potrebno za predaju i preuzimanje dokumentacije te trebaju za isto pričekati u svojim vozilima ili izvan objekta STP, sve dok ne budu pozvane. Prije tehničkog pregleda vozila stranke trebaju spustiti sve prozore kako bi se unutrašnjost vozila prozračila.

 

Podsjećamo da za produženje važenja prometne dozvole vozila nije nužno da u STP pristupi isključivo vlasnik, već tehnički pregled i produženje važenja prometne dozvole vozila može obaviti bilo koja osoba uz predočenje osobne iskaznice vlasnika vozila. Svim vlasnicima vozila koji spadaju u rizičnu skupinu kad je u pitanju potencijalna zaraza korona virusom sugeriramo da poslove tehničkog pregleda i produženja važenja prometne dozvole vozila povjere nekome tko ne spada u tu skupinu.

 

Više informacija dostupno je na: https://www.cvh.hr/aktualno-covid-19/.