Svibanj 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

LISINSKI: Đak veseljak i prometni znak

Edukativni mjuzikl za najmlađe

 

 

Nakon što je edukativni mjuzikl Đak veseljak i prometni znak samo ove godine pogledalo gotovo tri tisuće prvašića u cijeloj Hrvatskoj, naša vesela družina nije zaboravila ni drage predškolce i njihove odgajatelje jer će i oni uskoro postati samostalni sudionici u prometu!

 

Naime, edukativni mjuzikl Đak veseljak i prometni znak nastao pod pokroviteljstvom MUP-a, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, neizostavan je dio edukacije o tome kako sigurno doći do škole.

 

Četvero mladih veseljaka pjesmom, plesom i igrom na putu od kuće do vrtića podučavaju djecu o važnim prometnim znakovima. Glazba se izvodi uživo na klaviru, violini i udaraljkama kako bi djeca tijekom predstave mogla upoznati i instrumente koje sve rjeđe imaju priliku vidjeti i čuti uživo.

 

Đak veseljak i prometni znak je edukativni mjuzikl kojem je cilj edukacijom i ponavljanjem, koje je od iznimne važnosti za mališane, smanjiti mogućnost stradavanja djece u prometu. Cijeli je program interakcija djece i glumaca. Djeca slušajući i pjevajući pjesme koje su naučili u predstavi uče o prometnim znakovima uz igru.

 

Predstava je sretan spoj svladavanja važnih spoznaja o prometu i o tome kako se u njemu ponašati; uz to, djeca uče najvažnije prometne znakove u osmišljenom umjetničkom sadržaju u kojemu se isprepliću riječ, glazba i pokret, ispunjavajući i angažirajući gledatelja da bez moguće zasićenosti porukama i sam sudjeluje u njoj.

 

Mjuzikl izvode poznati glumci i glazbenici:

 

Ivan Đuričić

Lana Blaće

Krešimir Marmilić

Mario Čopor