Svibanj 17, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

OPASAN VIKEND NA PROMETNICAMA: Rast broja prekršaja, rekord brzine 241 km/sat, alkohola čak 3,23 promila!

Tijekom proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginula je jedna osoba, devet ih je teško ozlijeđeno, a u akciji pojačanog nadzora policija je na karlovačkom području zaustavila vozača koji je za volan sjeo s 3.23 promila alkohola.

Ukupno je zabilježen 4691 prometni prekršaj, što je za 973 više nego proteklog vikenda.

 

Jedan vozač jurio 241 na sat.

 

Najviše kažnjenih vozača vozilo je prebrzo (2131), rekorder na području Brodsko-posavske županije čak 241 kilometar na sat, a uz alkohol policija je posebno nadzirala nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela tijekom vožnje.

Policija je u prekršajima uhvatila i 25 ponavljača od čega najviše prekršitelja koji su vozili prije polaganja vozačkog ispita (10), a slijede vozači skloni alkoholu (9) i oni koji su vozili dok im je vozačka dozvola već oduzeta. Dvoje recidivista vozilo je pod utjecajem droge, a jedan prevelikom brzinom.

 

Protiv 11 vozača proveden je žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni. Statistike pokazuju da je u prva tri mjeseca 2021. u prometnim nesrećama poginulo 45 osoba, što je osam osoba manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.