Svibanj 17, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

MRTAV PIJAN ZA UPRAVLJAČEM: Napuhao nestvarnih 4,9 promila

Prema medicinskom tumačenju koncentracija od četiri i više promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja

 

Osječko-baranjska policija zaustavila je 54-godišnjeg vozača, koji je vozio automobil s 4,9 promila alkohola u krvi. Vozač je zaustavljen tijekom nadzora prometa u srijedu u 13,15 sati, u Bocanjevcima kod Belišća. Obavljenim alkotestiranjem 54-godišnjaku je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od čak 4,9 promila.

 

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova, ističu u policiji.

 

Prema medicinskom tumačenju koncentracija od četiri i više promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog tlaka ili gušenja pri povraćanju zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.

 

Činjenicu da su smrtni slučajevi u takvim okolnostima rijetki i da se neki čak usude sjesti za volan liječnici objašnjavaju time da su svi takvi neslavni rekorderi uglavnom “utrenirani” u ispijanju alkohola, to jest da ga konzumiraju duže vrijeme i time podižu prag osjetljivosti organizma na trovanje alkoholom.