Travanj 13, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ĐURĐEVAC: Za Dan prometne sigurnosti edukativna info točka

Dana 18. rujna 2020.g. Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke u sklopu Roadpol Safety Days – Roadpol dani sigurnosti u prometu održao je info-točku u gradu Đurđevcu. Info-točka održana je u suradnji s Crvenim križem Đurđevac i Auto klubom Đurđevac.

 

Tom prigodom građanima je ukazano na važnost korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, tehničku ispravnosti vozila, korištenja reflektirajućih materijala u prometu tijekom prometovanja noću i uvjetima smanjene vidljivosti, opasnostima korištenja mobitela tijekom vožnje, vožnji pod utjecajem alkohola, poštivanja ograničenja brzine kretanja i stjecanju prava na upravljanje vozilima.

 

 

 

Sudionicima u prometu prezentirane su tzv. „pijane naočale“ i naočale koje simuliraju utjecaj različitih vrste droga, te su građani iste mogli isprobati i pokušati pronaći ključ i otključati ključanicu.

 

 

Građanima su uručeni prigodni letci Roadpol Safety days – Dani sigurnosti u prometu pod motom „Ostani živ i spasi živote drugih“, te preventivni materijali Auto kluba Đurđevac, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Crvenog križa.

 

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Rujan 2020 08:49