Rujan 29, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

BJELOVAR: Akcija „Ostani živ i spasi živote drugih“

U sklopu ovogodišnjih Dana sigurnosti u prometu koji se održavaju pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“, 16. rujna u vremenu od 09.00 do 13.00 sati provest će se preventivno-represivna akcija na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

 

U prosjeku, u Europi, u prometu smrtno strada oko 70 ljudi dnevno. Stoga je podizanje razine sigurnosti na cestama globalni izazov koji zahtijeva koordinaciju i zajedničku suradnju.

 

Već petu godinu zaredom, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe obilježavaju se Dani sigurnosti u prometu. Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“ trajat će od 16. do 22. rujna te se preklapaju s Europskim tjednom mobilnosti.

 

Jedna od aktivnosti Policijske uprave bjelovarsko-bilogorska provesti će se sutra, 16. rujna 2020. godine u vremenu od 09.00 do 13.00 sati kada će se provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu na području cijele naše županije. Ova akcija će ciljano biti usmjerena na sankcioniranje nekorištenja sigurnosnih pojaseva (naprijed i straga u vozilu) te nedozvoljeno korištenje mobilnih i drugih uređaja vozača, ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji.

 

Cilj akcije je smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu.

 

Poštujte prometne propise!

Ostani živ i spasi živote drugih!