Listopad 26, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Policija je u subotu u Sesvetama Ludbreškim zaustavila 39-godišnjeg vozača automobila. Policajci su utvrdili da je automobil vozio s nevjerojatnih 4.27 promila alkohola u krvi.

 

Najveća koncentracija alkohola od 1.93 g/kg izmjerena je 21. listopada 68-godišnjaku koji je u osobnom vozilu dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u mjestu Kula Norinska, javila je PU dubrovačko-neretvanska.

 

Nadležni sud 41-godišnjaka kaznio je zatvorom, novčanom kaznom i zabranom upravljanja motornim vozilom

 

Apeliramo na vozače da se povećanim oprezom kreću u blizini pješačkih prijelaza, ali i na pješake da prilikom prelaženja ceste vode računa o vidljivosti i preglednosti, gustoći prometa i brzini kretanja vozila

 

Prometna kultura se stiče od najranije životne dobi

 

U rezoluciji Europskog parlamenta o sigurnosti na cestama EU, prihvaćenoj u srijedu sa 615 glasova za, 24 suzdržana i 48 protiv, napominje se kako godišnje u Uniji u prometu život izgubi oko 22.700 ljudi, a oko 120.000 zadobije teške ozlijede.

 

Protiv 28-godišnjeg vozača će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

 

Cilj nove liste s prometnim kaznama je bolja zaštita pješaka i biciklista

Svjetski dan pješaka je međunarodno priznati datum koji se diljem svijeta slavi i obilježava 5. listopada. Osnovni cilj mu je javnost i građane u nekoj sredini upozoriti na važnost kretanja, odnosno pješačenja, za zdravlje ljudskog organizma.

 

Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje 2021.-2030.- Peti dio - 5.

 

Stranica 1 od 46