Srpanj 07, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a devet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

 

Japanski grad prošli je tjedan zabranio naviku koju viđamo diljem svijeta - hodanje s očima prikovanim za mobitel, što je osobito opasno sa pješake kad su sudionici u cestovnom prometu

 

Mjeseci pred nama donose pojačanu prisutnost motociklista u prometu. Na što moraju paziti svi sudionici u prometu?

 

Prometni znak koji otkriva divlje životinje u blizini prometnice i o tome upozorava vozače predstavljen je na sedmom sastanku slovenskih i hrvatskih partnera u EU projektu Carnivora Dinarica, priopćeno je u srijedu iz Primorsko-goranske županije.

 

Djeca su najugroženija skupina u prometu, i kao pješaci i kao putnici u vozilima svojih roditelja. Projekt Take a brake! (zakOČI) ima za cilj, učeći iz švicarskih iskustava i najboljih praksi, okupiti sve sudionike u prometu, donositelje odluka, stručnjake, studente, policiju, roditelje, odgojitelje, širu zajednicu i – djecu, kako bi zajedno promišljali i razvijali sigurna prometna rješenja.

 

Svrha ovog letka je da vozače bicikla upozna s prometnim pravilima na biciklističko-pješačkoj stazi kao i drugim prometnim propisima koji vrijede za bicikliste kao vozače u prometu

 

Kako su u posljednje vrijeme, puno teških nesreća sa smrtnim stradavanjem, skrivile mlade osobe, poseban apel upućujemo roditeljima takvih osoba, ali i drugim odraslim osobama, da im ne omogućavaju dostupnost upravljanja vozilom dok takva mlada osoba nije položila vozački ispit.

 

U prometnim nesrećama u kojima je uzrok bila brzina, tijekom 2019. godine poginulo je 137 osoba ili 46,1% od ukupnog broja.

 

U proteklih tjedan dana dogodile su se četiri prometne nesreće s poginulim osobama u kojima su poginule četiri osobe, od kojih: dva vozača motocikla, vozačica osobnog automobila i pješak.

Rezultati izvanredne županijske akcije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedene 24. lipnja 2020.

 

Stranica 1 od 28