Travanj 13, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

STATISTIKA: Svaki četrvti poginuli u prometu je bio motociklist!

Nakon lockdowna i smanjenog cestovnog prometa uzrokovanog korona pandemijom, dolaskom ljeta, uočljiv je trend povećanja stradavanja motociklista u prometu.

 

Prvo polugodište 2020. godine, u prometu na cestama, obilježile su nesreće u kojima su stradavali motociklisti, nesreće zbog brzine, alkoholizirani vozači, nekorištenje sigurnosnog pojasa, mladi vozači, stradavanja pješaka i biciklista.

 

U prometnim nesrećama tijekom prvog polugodišta 2020. godine, poginulo je ukupno 113 osoba ili 14 osoba manje nego u istom razdoblju 2019. godine.

 

Nakon lockdowna i smanjenog cestovnog prometa uzrokovanog korona pandemijom, dolaskom ljeta, uočljiv je trend povećanja stradavanja motociklista u prometu. Tako tijekom prvog polugodišta 2020. godine, u prometnim nesrećama smrtno su stradala 2 vozača mopeda i 24 vozača motocikla. Dodatno, u razdoblju od 01. – 09. srpnja 2020. godine, u prometnim nesrećama poginulo je 7 motociklista. Od početka godine, svaka četvrta osoba koja je poginula u prometnim nesrećama, nalazila se na takvom vozilu.

 

Poruka mopedistima i motociklistima je da ne precjenjuju vlastite mogućnosti i ne podcjenjuju opasnosti u prometu, već da povećaju pažnju, obzirom da sudjeluju u teškim prometnim nesrećama, ponekad i sa smrtnim ishodom, a u kojima su najčešće i počinitelji.

 

Poruka vozačima ostalih vozila je da obrate pozornost na motocikliste u prometu i to naročito na: raskrižjima, prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja.