Srpanj 31, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

DUBROVNIK: Na motoru bez dozvole u opasnom pretjecanju "zaradio" kaznu od 26.500 kuna!

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a devet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 798 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 488 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 36 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 31 osoba prekršajno je sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 35 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 41 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 25 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 2,21 g/kg izmjerena je u večernjim satima jučer, 5. srpnja, 40-godišnjaku koji je izazvao prometnu nesreću na način da je svojim osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka tijekom nepropisnog zaobilaženja udario u nepropisno parkirano vozilo u mjestu Zavalatica, pri čemu je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Vozač je isključen iz prometa i biti će prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 12.500,00 kuna.

 

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna u iznosu od 26.500,00 kuna izrečena je 20-godišnjaku koji se 1. lipnja u večernjim satima, nije zaustavio policijskim službenicima koji su prometnu kontrolu obavljali na predjelu Mirinovo, a kojom prilikom je upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje. Također je utvrđeno da je prekoračio briznu kretanja motociklom te je nepropisno pretjecao.