Kolovoz 15, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

BRIBIR: Na neregistriranim mopedu, bez vozačke i kacige, ali s 2,71 g/kg alkohola

Djelatnici Policijske uprave primorsko-goranskei pojačano su nadzirali promet, a s ciljem sprječavanja najtežih nesreća te stradalih i ozlijeđenih sudionika.

 

 

 Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici pojačano su nadzirali promet, a s ciljem sprječavanja najtežih nesreća te stradalih i ozlijeđenih sudionika. Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i svi ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

 

U spomenutom razdoblju ukupno je zabilježeno 213 prometnih prekršaja. Najveći je broj prekršaja evidentiran u kategoriji vožnje pod utjecajem alkohola- 28 prekršaja, slijede prekoračenja dopuštene brzina kretanja vozila – 26 prekršaja i 11 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa. Uz spomenute, evidentirano je i sedam prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja vožnje s neregistriranim vozilom, jedan prekršaj uporabe mobitela u vožnji na nedozvoljen način te 134 ostala prekršaja. U akciji je ukupno alkotestirano 166 vozača od kojih je u vožnji pod utjecajem alkohola zatečeno 28 vozača.

 

Najveća koncentracija alkohola od 2,71 g/kg izmjerena je u subotu, 14. prosinca u 23.20 sati 44-godišnjem vozaču mopeda marke Wangey, riječkih registarskih oznaka, na području Bribira. Utvrđeno je kako je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, kao i bez zaštitne kacige, te s isteklom registracijom vozila. Zbog počinjenih prekršaja prijavljen je sukladno važećim zakonskim propisima i novčano sankcioniran u visini 23 300 kuna.

 

Što se tiče koncentracija, devet vozača je imalo koncentraciju alkohola od 1,00 do 1,50 g/kg, osmorici je izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg, šest vozača je u kategoriji iznad 1,50 g/kg, dok je njih pet zatečeno s koncentracijom do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači). Jedan vozač je odbio alkotestiranje. Od navedenih alkotestiranih vozača utvrđen je i jedan recidivist.

 

Najveća brzina zabilježena je u subotu, 14. prosinca u 23.44 sati na području Čavli. U naseljenom mjestu 27-godišnji hrvatski državljanin je upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka, brzinom od 86 km/h gdje je brzina kretanja određena na 50 km/h.

 

Svi počinitelji su poradi počinjenja prekršaja sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Prosinac 2019 12:15