Lipanj 24, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

PRELOG: Policajci - prijatelji djece u akciji "Moj prijatelj policajac i ja u prometu"

Dječje vrtiće na području Grada Preloga posjetili kontakt policajac Policijske postaje Prelog i vodič službenog psa za detekciju droga Službe kriminalističke policije sa službenim psom Atarijem

 

 

Tijekom mjeseca travnja i svibnja 2021. godine, u 52 dječja vrtića na području Međimurske županije, policijski službenici Policijske uprave međimurske provode preventivnu akciju „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“.

 

 

 

Policijski službenici djecu predškolskog uzrasta, na njima zanimljiv i prihvatljiv način, educiraju o pravilima prometne kulture s osvrtom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama, a kako bi se djeca što bolje pripremila za samostalno sudjelovanje u prometu kada krenu u školu.

 

 

Na području Grada Preloga dječje vrtiće posjetili su kontakt policajac Policijske postaje Prelog i vodič službenog psa za detekciju droga Službe kriminalističke policije sa službenim psom Atarijem, te održali predavanja za 70-tak djece.

Uz predavanje i druženje na otvorenom, pridržavajući se epidemioloških mjera, djeca su pobliže upoznala svoje prijatelje-policajce i psa Atarija. Policijski službenici tijekom predavanja djeci su poklonili reflektirajuće prsluke pribavljene sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, dok je odgojno osoblje primilo priručnik „Prometna preventiva od najranije dobi“ i slikovnicu „Pažljivo i snalažljivo pješice“. Za uspomenu i u znak zahvalnosti djeca su policijskim službenicima poklonila likovne radove na temu sigurnosti u prometu.

 

 

„Cilj ove akcije je upozoriti djecu na opasnosti koje ih mogu snaći prilikom sudjelovanja u prometu, te im na zanimljiv način objasniti kako se što sigurnije kretati u prometu“ – naglasio je kontakt policajac Policijske postaje Prelog.

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Svibanj 2021 09:24