Travanj 13, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

KRIŽEVCI: Preventivna akcija uporabe dječjih autosjedalica

Dana 10. i 11. ožujka 2021.g. policijski službenici PU koprivničko-križevačke u Đurđevcu i Koprivnici održali su info-točke o korištenju sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica.

 

Ovom prigodom kontrolirano je 13 autsjedalica od čega je 6 bilo pravilno montirano u vozilima i 2 djece je bilo ispravno smješteno u njima, dok je kod 7 autosjedalica utvrđeno da se koriste na neprimjeren način (1 autosjedalica bila je neprimjerena uzrastu djeteta, 5 je bilo nedovoljno fiksirano u vozilima, dok je 1 korištena suprotno zakonu i uputi proizvođača i dijete u istoj nije bilo pravilno smješteno).

 

 

Policijski službenici su u sklopu info-točki vozačima i putnicima davali savjete o prijevozu djece u prometu (korištenje autosjedalice), korištenju sigurnosnog pojasa i opasnostima korištenja mobitela tijekom vožnje. Posebna pozornost skrenuta je na način korištenja sigurnosnog pojasa, opasnostima ukoliko se sigurnosni pojas koristi na nepravilan način ili se isti uopće ne koristi, te kako na siguran način prevoziti djecu u autosjedalicama.

 

 

Sudionici u prometu koji su koristili sigurnosni pojas i autosjedalicu na propisan način, nagrađeni su prigodnim preventivnim materijalima.