Rujan 29, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Za naše prvašiće pripremili smo preventivno-edukativni video „Poštujte naše znakove“ u kojem će ih virtualni policajci Mario i Ante podučiti ponašanju u prometu.

 

 

Započela je nova školska godina, a nastavu ove godine pohađa preko 38.000 prvašića koji će po prvi put postati samostalni sudionici u prometu.

 

Zbog posebnih epidemioloških mjera, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorilo da će se edukacija o pravilnom ponašanju u prometu odvijati primarno putem modernih tehnologija.

 

Svaki će prvašić, kroz preventivno-edukativni video „Poštujte naše znakove“, steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu, a virtualni policajci Mario i Ante upoznati će ih sa značenjem prometnim znakovima i prometnim pravilima.

 

U zonama oko škola i dalje će za sigurnost naših prvašića brinuti naši stvarni prometni policajci, a virtualni mogu doprinijeti usvajanju pravilnog ponašanja u prometu te potaknuti odgovornost i samostalnost naših najmlađih sudionika u prometu.

 

Dragi roditelji!

 

Djeca i mladi uče od starijih, oponašaju vas u svemu, pa tako i u prometu.

 

Budite im primjer i najbolji uzor u odgovornom ponašanju u prometu.

 

Dragi vozači!

 

Poštujte prometne propise.

 

Posebno oprezni budite u zonama osnovnih škola i na pravcima kretanja naših školaraca.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 10 Rujan 2020 11:19