Ispiši ovu stranicu

KRIŽEVCI: Ispiti za vozače bicikla

Učenici su prvo polagali pismeni dio testa, a nakon toga uslijedio je polaganje praktičnog dijela ispita, odnosno vožnje na poligonu

 

Policijska postaja Križevci u suradnji sa Auto-moto klubom Križevci već dugi niz godina provodi i sudjeluje u velikom broju preventivnih akcija, natjecanja i edukacija u dječjim vrtićima i osnovnih škola koje djeluju na području Grada Križevaca i općina te na taj način promiču svijest i prometnu kulturu kod mladih koji tek počinju samostalno sudjelovati u prometu na cesti kako bi se isti na najbolji mogući način pripremili za sudjelovanje u prometu i dobili temelj za daljnje prometno obrazovanje i kako bi se u budućnosti stanje sigurnosti u cestovnom prometu svelo na još veću razinu te se smanjilo događanje prometnih nesreća i stradavanje sudionika na prometnicama, posebice mladih.

 

 

Shodno navedenome, u petak, dana 10. lipnja, u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Križevci, Auto-moto klub Križevci i policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Križevci održali su ispite za vozače bicikla učenika petih razreda.

 

Tom prilikom učenici su polagali pismeni dio testa na stranicama Hrvatskog auto kluba, a nakon toga uslijedio je polaganje praktičnog dijela ispita, odnosno vožnje na poligonu. Prije samog polaganja pismenog dijela ispita, sa učenicima su ponovljeni prometni propisi i podijeljeni savjeti za sigurno sudjelovanje u prometu u svojstvu vozača bicikla.

 

 

Polaganju je od prijavljenih 37 pristupilo 33 učenika, od kojih je položilo pismeni i praktični dio njih 27, a kojima će se za to izdati Potvrde o osposobljenosti vožnje biciklom.

Poslijednja izmjena dana Subota, 11 Lipanj 2022 09:04