Prosinac 07, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

NEXT BIKE: Nakon 30 gradova slijedi „invazija“ električnih bicikala!

Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH danas broji više od 50.000 registriranih korisnika

 

U proteklih godinu dana narasli smo sa 20 na više od 30 gradova. Sve više gradova i tvrtki ulažu u održivu mobilnost tako da možemo ustvrditi kako se ne radi o trendu već o dugoročnoj strategiji. Korisnici novih oblika prijevoza postali su kritična masa u kreiranju javnog mnijenja. Potreba za bržim i povoljnijim kretanjem od točke A do točke B uz korištenje najmodernijih tehnologija je ispunjena. Uz unapređenje korisničkog iskustva i uvođenje najnovije generacije bicikala s ugrađenim elektromotorom za potporu vozaču (pedelec), vrijeme je za ostvarivanje naše vizije integracije javnog prijevoza putem mobilne aplikacije“, poručili su osnivači projekta, Krešimir Dvorski i Ante Gustin.

 

Podrška projektu

 

 

Projekt su pozdravili Darinka Jug, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Tena Šarić iz Sindikata biciklista i Davor Lisicin iz udruge Sigurnost u prometu. Složili su se kako je potrebno raditi na promicanju kulture bicikliranja, odgovornog ponašanja u prometu te unapređenju biciklističke infrastrukture. HŽ Putnički prijevoz i nextbike već godinama surađuju u vidu promocije integriranog prijevoza vlak-bicikl i osvješćivanju javnosti za odabir javnih oblika prijevoza. Među društveno odgovornim partnerima projekta ističu se Valamar kao 100%-tni investitor u Poreč Bike Share i GRAWE Hrvatska d.d. kao pokrovitelj police osiguranja opreme za cijelu Hrvatsku. Novi nextbike partneri su King Cross, sponzor najzapadnije zagrebačke stanice, Decathlon koji je financirao povećanje flote bicikala u Zagrebu te ORYX Asistencija, članica Zubak Grupe, kao najnoviji partner u realizaciji održive mobilnosti. Jadranski naftovod d.d. dvije godine sponzorira godišnje pretplate za zagrebačke studente. Cedevita, Addiko banka, Arena centar, Point Shopping Centar i Javna ustanova Nacionalni park Krka, svojim zaposlenicima, kupcima, građanima i turistima omogućuju zdraviju, povoljniju, zabavniju i ekološki osviještenu mobilnost.

 

Besplatna mobilna aplikacija za jednostavno korištenje usluge

 

Skinite besplatnu "nextbike" mobilnu aplikaciju,  aktivirajte godišnju pretplatu za samo 200 kuna u bilo kojem gradu u Hrvatskoj i uživajte u nextbike vožnjama u više od 250 gradova u cijelom svijetu! Za turiste tu je 7-dnevni paket za samo 100 kuna, a Pay As You Go opcija omogućuje najmove bicikala u trajanju do 30 minuta za samo 5 kuna. Uživajte ovoga ljeta na dva kotača uz slogan „Sjedni i vozi!“ www.nextbike.hr

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 15 Svibanj 2019 09:43