Travanj 13, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dana 30. ožujka 2021. godine u Dječjem vrtiću Tratinčica provedena je edukacija polaznika Male škole.

 

„Podsjetnik od životne važnosti“ za sve motoriste, motocikliste, mopediste

 

Odličan primjer kako pomicati svijest i prometnu kulturu kod mladih

 

Svake godine policijski službenici koji redovitu službu obavljaju na policijskim motociklima pravovremeno se kroz trening vožnju i pripremu na poligonu pripremaju za nadolazeću sezonu. Stoga je za njih 16. i 17. ožujka organiziran i proveden trening sigurne vožnje. Trening je odrađen na pripremljenom poligonu na ŠRC Korana u Karlovcu uz nazočnost instruktora policijske vožnje s Policijske akademije, a tom prilikom policijski službenici prošli su obuku vožnje spretnosti i kondicijske vožnje. Kroz ovakav vid treninga pripremili su se za nadolazeću sezonu s ciljem sigurnijeg kretanja u prometu, a sve kako bi na siguran način mogli preventivno i represivno djelovati prema svim sudionicima u prometu.

Na dvodnevnom treningu i obuci policijskim službenicima priključili su se i pripadnici Vojne policije Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

 

Dolaskom povoljnijih vremenskih prilika započinje sezona intenzivnije vožnje mopeda i motocikala, odnosno, povećava se broj vozača mopeda i motocikala u prometu. Iz tih razloga sve sudionike u prometu pozivamo na dodatni oprez, posebice da se pridržavaju zakonskih propisa u cilju njihove sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu. Vozačima mopeda i motocikala prije stupanja na prometnice u ovoj sezoni savjetujemo da provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima, da provjere ispravnost svoje opreme i da ju obavezno koriste, da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti, da ne voze slalom između vozila i naravno da se pridržavaju svih zakonskih propisa, jer posljedice prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala znaju biti vrlo teške i u dosta slučajeva završavaju sa smrtnim posljedicama. Podsjećamo, ceste nisu piste, budite odgovorni i savjesni sudionici u prometu!

 

 

Dana 10. i 11. ožujka 2021.g. policijski službenici PU koprivničko-križevačke u Đurđevcu i Koprivnici održali su info-točke o korištenju sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica.

 

Mnogi europski i svjetski gradovi su u protekloj pandemijskoj godini proširili pješačke zone i povećali biciklističke koridore te pojačali protok javnog gradskog prijevoza kako bi se omogućilo lakše održavanje fizičke distance, ali i povećala kvaliteta zraka i kvaliteta života opće populacije. Gdje su tu hrvatski gradovi i koja ih budućnost čeka najbolje je provjeriti nadomak lokalnih izbora. Jedno je sigurno - u nekim će gradovima doći do promjene.

 

Zbog divljačkog ponašanja na cesti mladi je vozač (22 godine), naposljetku, uhvaćen te kažnjen s 118.000 kuna novčane kazne

 

U ime Udruge KARAVANA ZA ŽIVOT „bikeri na cesti“, Mladen Stjepan Vitković-Stipko, upozorava sve sudionike u prometu na početak sezone motociklista u Republici Hrvatskoj

Kako su sigurnosni pojasevi namijenjeni odraslim osobama, djecu se treba prevoziti u posebnim sigurnosnim sjedalicama (dječjim autosjedalicama) odnosno postolju.

Udruga “Sindikat biciklista” poziva građanke i građane Zagreba i Hrvatske da sutra, u petak 12. veljače, krenu biciklom na posao jer se obilježava Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao!

 

Stranica 1 od 12