Siječanj 22, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uobičajene bizarnosti tijekom nadzora prometa: 64-godišnji recidivist upravljao automobilom bez položenog vozačkog, 54-godišnjak za vrijeme izrečene mu zabrane upravljanja, a 31-godišnjak alkoholiziran, bez položenog vozačkog i s isteklom prometnom dozvolom.

 

Zbog vlastite sigurnosti, kao pješak poštujte prometna pravila, a kao vozač obratite posebnu pozornost na pješake

 

Na Međunarodni dan dječjih prava, u nekoliko gradova Hrvatske, u okviru javne kampanje o sigurnosti djece pješaka i biciklista u prometu, osvanuli su Rodini jumbo plakati i city lights s porukom "DJECA U PROMETU SU NEPREDVIDIVA I ČESTO U OPASNOSTI. Roda ovom javnom kampanjom o sigurnosti djece pješaka i biciklista u prometu, koja će se dijelom odvijati i online, zaokružuje provođenje niza aktivnosti u projektu zakOČI - Take a Brake! koji je okupio različite sudionike u prometu, donositelje odluka, stručnjake, studente, policiju, roditelje, odgojitelje, širu zajednicu i – djecu, kako bi zajedno promišljali i razvijali sigurna prometna rješenja.

 

Devet mjeseci 2020. godine, u prometu na cestama, obilježile su nesreće u kojima su stradavali motociklisti, nesreće zbog brzine, alkoholizirani vozači, nekorištenje sigurnosnog pojasa, mladi vozači, stradavanja pješaka i biciklista.

 

U devet mjeseci 2020. godine, u prometnim nesrećama smrtno je stradalo 29 pješaka i 7 biciklista.

 

Trećina roditelja koristi mobitel dok šeću s djetetom ili ga guraju u kolicima, trećina dok čeka zeleno svjetlo na semaforu i četvrtina u vožnji, dok im je i dijete u automobilu. Čak 73 posto roditelja koristi mobitel dok su u prometu sa djecom. Rezultati su to terenskog istraživanja koje je za ovogodišnji Dan bez mobitela u prometu, agencija Promocija plus provela s 300 roditelja vrtićke i osnovnoškolske djece u gradu Zagrebu ovog listopada.

21. listopada u 10 sati, Hotel International, Zagreb, Grand Salon

 

Dana 03.10.2020.g. u Koprivnici, na parkirališnom prostoru pokraj Doma mladih održana je aktivnost „Bicikl i ja, zajedno u prometu“ namijenjena djeci i njihovim roditeljima.

 

U prometnim nesrećama tijekom osam mjeseci 2020. godine, poginule su ukupno 174 osobe, što je za 5 osoba manje nego u istom razdoblju prošle godine.

 

Policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, posjetila je dječji vrtić „Potočić“ Koprivnički Bregi, skupinu „Leptirići“ te održala edukaciju vezanu uz djecu u prometu.

 

Stranica 1 od 11