Studeni 24, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Studeni 23, 2020

John Boyd Dunlop (Dreghorn, 5. veljače 1840. – Dublin, 23. studenog 1921.), škotski veterinar i izumitelj. Godine 1888. od gumene cijevi za polijevanje konstruirao je prve zračnice za bicikl kojim je obilazio seoska gospodarstva - pneumatike za tricikl svojega sina.

 

Studeni 20, 2020

Na Međunarodni dan dječjih prava, u nekoliko gradova Hrvatske, u okviru javne kampanje o sigurnosti djece pješaka i biciklista u prometu, osvanuli su Rodini jumbo plakati i city lights s porukom "DJECA U PROMETU SU NEPREDVIDIVA I ČESTO U OPASNOSTI. Roda ovom javnom kampanjom o sigurnosti djece pješaka i biciklista u prometu, koja će se dijelom odvijati i online, zaokružuje provođenje niza aktivnosti u projektu zakOČI - Take a Brake! koji je okupio različite sudionike u prometu, donositelje odluka, stručnjake, studente, policiju, roditelje, odgojitelje, širu zajednicu i – djecu, kako bi zajedno promišljali i razvijali sigurna prometna rješenja.

 

Studeni 20, 2020

Učilica je dostupna na internet adresi http://ucilica.skole.hr. Natjecanje traje od 16. studenog do 31. prosinca 2020.

 

Studeni 16, 2020

U dane Martinja i proslave narodnog običaja kršenja mošta na području Policijske uprave zagrebačke provedena je pojačana provjera alkoholiziranosti sudionika u prometu.

 

Studeni 16, 2020

Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

 

Studeni 14, 2020

Nakon  jesenskih dana mogu se očekivati nagle promjene vremena praćene kišom, vjetrom i maglom. U narednom periodu nastupit će zimski uvjeti na prometnicama koji nam, uz kišu i maglu, donose snijeg i ledenu kišu.

 

Studeni 13, 2020

Na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu jučer je predstavljen ovogodišnji program Svjetskog dana sjećanja na žrtve u cestovnom prometu (WDR). Tema je "sjeti se-podrži-djeluj", a Udruga Sigurnost u prometu organizator je za Hrvatsku, uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Zorana Milanovića.

Studeni 12, 2020

Prema statističkim pokazateljima, u deset mjeseci 2020. godine, u prometnim nesrećama smrtno je stradalo 205 osoba, što je 39 osoba ili 16% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od ukupnog broja smrtno stradalih osoba, 95 ili 46,3% osoba je smrtno stradalo u nesrećama koje su se dogodile u dane vikenda.

 

Studeni 10, 2020

Udruga Sigurnost u prometu organizator je događanja u Hrvatskoj, uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Zorana Milanovića. Na konferenciji će biti predstavljen program ovogodišnjeg obilježavanja spomenutog događaja koji će se održati ovu nedjelju.

 

Studeni 09, 2020

Zbog običaja krštenja mošta policija će pojačano nadzirati i sankcionirati alkoholizirane vozače za Martinje, a pojačano nadzirati sav promet sve do kraja godine.

 

Stranica 1 od 59